Sheffield United verhoogt dankzij prachtgoal spanning in degradatiezone

Sheffield United heeft zaterdag de tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Premier League. In de tweede wedstrijd onder de teruggekeerde manager Chris Wilder was de hekkensluiter te sterk voor Brentford.

Sheffield United
1 - 0
Brentford
Brentford

Sheffield verloor woensdag bij de terugkeer van Wilder op de bank nog van Liverpool (0-2), maar pakte tegen Brentford wel de broodnodige punten. Dat was te danken aan James McAtee, die vlak voor rust na een pass van Gustavo Hamer naar zijn linkerbeen kapte en de bal met een prachtige boog in de verre hoek krulde. Dat was genoeg voor de zege voor Sheffield.

Brighton & Hove Albion
1 - 1
Burnley
Burnley

Sheffield steeg naar acht punten, maar bleef onderaan staan omdat concurrent Burnley een punt pakte tegen Brighton & Hove Albion. De formatie van Vincent Kompany nam aan het einde van de eerste helft de leiding. Een schot van Wilson Odobert was doelman Bart Verbruggen te machtig. Een rake kopbal van Simon Adingra bepaalde de eindstand op 1-1.

Wolverhampton Wanderers
1 - 1
Nottingham Forest

Met diezelfde cijfers speelden Wolverhampton Wanderers en Nottingham Forest gelijk. De bezoekers, die hiervoor vier keer op rij verloren, namen dankzij Harry Toffolo de leiding en zagen het een kwartier later 1-1 worden via Matheus Cunha.