Shearer verrukt over invaller Wijnaldum: 'Die kopbal was subliem'

Reacties

Georginio Wijnaldum speelde dinsdagavond een voorname rol bij de opmerkelijke comeback van Liverpool tegen Barcelona (4-0). De Nederlander viel aan het begin van de tweede helft in voor Andy Robertson en scoorde vervolgens tweemaal voor zijn club. Alan Shearer complimenteert de middenvelder om zijn werklust en drive.

Shearer verrukt over invaller Wijnaldum: 'Die kopbal was subliem'

'Zelfs vóór hij scoorde wees ik al naar hem', zegt Shearer in zijn analyse voor de BBC. 'Het is niet eenvoudig om in zo’n wedstrijd in te vallen, maar hij ging meteen mee in het tempo en zat vol vuur. Die kopbal van hem, die was subliem. Ik zou trots zijn geweest op zo’n doelpunt', aldus Shearer over de 3-0 van Wijnaldum.

Heel Liverpool maakte overigens grote indruk op de oud-spits. 'Vanaf het begin lieten ze zien ervoor te willen gaan. Zou het avontuur eindigen, dan zou het niet zonder slag of stoot gaan: dat zag je direct. We hebben het wel over spelers als Sergio Busquets, Luis Suárez en Gerard Piqué waartegen ze speelden, hè. En de beste speler die ik ooit heb gezien: Lionel Messi.'

'En toch kon Barcelona er niet mee omgaan', stipt Shearer aan. 'Ze konden die druk gewoon niet aan. Liverpool was te vernuftig, het was een schitterende avond. Die winnende goal, dat was ook zo slim van Trent Alexander-Arnold. Hij keek en zag dat de spelers van Barcelona met de rug naar hem toestonden, maar dat Divock Origi met hem gelijk stond.'

Shearer zal de avond niet gauw vergeten, bekent hij. 'De sfeer was groots. Ik denk niet dat ik nog eens zo’n sfeer zal meemaken als die van vanavond. Het was adembenemend. Ik heb hier als speler gestaan, natuurlijk, maar dit was echt van een andere orde', aldus de Engelsman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.