Shaw: 'Dikke huid nodig om onder Mourinho te kunnen spelen'

Reacties

José Mourinho is een coach die het hart op de tong heeft liggen en deinst er niet voor terug om zijn eigen spelers te bekritiseren in de media. Luke Shaw weet inmiddels hoe het werkt.

Shaw: 'Dikke huid nodig om onder Mourinho te kunnen spelen'

Shaw moest het al regelmatig ontgelden in de kritische analyses van Mourinho en vorige week was het opnieuw raak. De quotes van Mourinho over Shaw, Marcus Rashford, Jesse Lingard en Anthony Martial tegenover een Zuid-Amerikaans medium werden in eerste instantie weliswaar onjuist en overdreven vertaald: de oefenmeester sprak zich wel degelijk weer kritisch uit over zijn eigen pupillen. Mourinho mist bij de jongelingen een bepaalde drive.

Shaw kan er inmiddels om lachen. 'Je hebt een dikke huid nodig om onder deze manager te kunnen spelen, dat is duidelijk', zei de linksback maandag op de persconferentie voor het Champions League-duel van Manchester United met Young Boys. 'Maar wat hij laatst zei was meer iets algemeens, het was niet echt op ons als individuen gericht.'

'Hij had het vooral over de huidige generatie, vergeleken met de tijd toen hij wat jonger was', vervolgde Shaw. De verdediger heeft er geen problemen mee. 'Voor mij is Manchester United de grootste club van de wereld en als spelers moeten wij gewoon accepteren wat er gezegd wordt. We moeten vechten voor het team, voor de manager, voor de fans en voor de club.'

Juist de absolute wil om te winnen miste Mourinho zaterdag bij zijn spelers, toen United op een 0-0 gelijkspel bleef steken tegen Crystal Palace. Shaw houdt hoop op betere tijden voor de Engelse recordkampioen. 'Het is duidelijk dat we op het moment door een mindere fase gaan, maar dat is precies de reden waarom ik mijn contract heb verlengd. Ik weet namelijk dat er goede dingen aan zitten te komen en hopelijk gaat dat snel gebeuren', besloot de vleugelflitser.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
4
0
2
9-4
+5
12
2
Manchester United
6
3
1
2
7-4
+3
10
3
Valencia
6
2
2
2
6-6
0
8
4
BSC Young Boys
6
1
1
4
4-12
-8
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.