Shakhtar loopt vlak voor tijd weg van Tottenham

Shakhtar Donetsk slaagde er in de slotfase van het thuisduel met Tottenham Hotspur in om de Engelse verdediging te slechten en een ruime 2-0 voorsprong te nemen in de derde ronde van het toernooi om de UEFA Cup.

Coach Harry Redknapp had de basis van Tottenham flink veranderd. Van de elf spelers die begonnen aan het laatste competitietreffen met Arsenal verschenen in Donetsk alleen Jermaine Jenas en Michael Dawson in het veld. Deze 'B-ploeg' probeerde in Oekraïne vooral een tegentreffer te voorkomen.

Tottenham hield stand tot de 79ste minuut. De in de 78ste minuut ingevallen Jevgeni Seleznov brak de wedstrijd open. Na een vrije trap van Jadson klom de invaller als hoogste. Met een krachtige kopstoot werkte hij de bal tegen de touwen. Het was zijn eerste balcontact.

Drie minuten voor het eindsignaal verdubbelde Jadson het verschil. De Braziliaanse middenvelder slalomde langs Engelse tegenstanders, ging een één-tweetje aan met Seleznov en klopte doelman Gomes met een laag schot.