Shakhtar dankt Benfica na Neres-deal voor aanvullende humanitaire hulp

Reacties

Sergei Palkin, de CEO van Shakhtar Donetsk, uitte vorige week kritiek op clubs en zaakwaarnemers die proberen te profiteren van de kwetsbare positie van de club, maar hij prijst de handelswijze van Benfica rond de transfer van David Neres.

Shakhtar dankt Benfica na Neres-deal voor aanvullende humanitaire hulp

Neres zette vorige week maandag zijn handtekening onder een contract tot medio 2027. De ex-Ajacied maakt voor zo'n vijftien miljoen euro de overstap van Shakhtar Donetsk naar Benfica. Door de oorlog in Oekraïne speelde Neres uiteindelijk geen minuut in het shirt van Shakhtar.

De transfersom voor Neres werd verrekend met een openstaande schuld van Shakhtar voor de transfer van Pedrinho, die vorig jaar zomer van Benfica naar de topclub uit Oekraïne verhuisde. Nadat beide clubs elkaar vonden bij de transfer van Neres, besloten de Portugezen nog de helpende hand uit te steken om vanwege de oorlog met Rusland gevluchte Oekraïners te ondersteunen.

'Ik wil Benfica daarvoor bedanken', zei Palkin tegen Sport TV. 'Ze hebben humanitaire hulp gestuurd naar de Oekraïense vluchtelingen: tonnen voedsel en essentiële goederen. Alles wat de mensen in ons land nu nodig hebben. En aan de onderhandelingstafel is alles in goed vertrouwen gedaan. Ze hebben laten zien dat ze Oekraïne steunen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.