Shakespeare vindt afkeuren penalty Mahrez onrechtvaardig

Leicester City hield een vervelende nasmaak over aan het uitduel met Manchester City (2-1), omdat de rake strafschop van Riyad Mahrez wel werd afgekeurd en het openingsdoelpunt van David Silva niet. Pep Guardiola complimenteerde arbiter Robert Madley.

Madley aarzelde in de 76ste minuut geen moment toen Mahrez de bal twee keer raakte omdat hij uitgleed bij het nemen van de strafschop en keurde het doelpunt volledig terecht af. Toch plaatste Leicester-manager Craig Shakespeare een kanttekening. 'Hij raakte hem inderdaad twee keer, maar hij had 'm ook opnieuw kunnen laten nemen omdat er twee spelers van City te vroeg inliepen. Dat is dus een beetje onrechtvaardig en pech voor ons.'

In de eerste helft viel een belangrijke beslissing ook al uit in het nadeel van The Foxes. Raheem Sterling liep in buitenspelpositie in de baan van het schot van David Silva (1-0). Shakespeare vond daarom dat het doelpunt had moeten worden afgekeurd wegens buitenspel. Dat was ook de mening van doelman Kasper Schmeichel. 'De bal ging langs hem waardoor hij mijn zicht blokkeerde, hij liep Christian Fuchs in de weg en ging voor de bal. Hij beïnvloedde het spel zeker.'

Guardiola
Guardiola had uiteraard geen reden tot klagen, omdat City door de beslissing van Madley de tweede zege op rij boekte en voorlopig derde staat. 'Goed gedaan', zei de Spaanse manager over het afkeuren van het doelpunt van Mahrez. 'Het is de eerste of de tweede keer dat ik dit meemaak in mijn leven.' Aan een oordeel over het doelpunt van Silva waagde Guardiola zich niet. 'Ik weet niet of Raheem de bal raakte. Ik heb de scheidsrechter er niet over gehoord. Vraag het hem.'

Over de prestatie van City was Guardiola tevreden. 'Dit was een heel belangrijke wedstrijd tegen de kampioen. Als je tegen hen speelt, weet je waarom ze kampioen waren. We speelden goed in de eerste helft, het is niet makkelijk om twee wedstrijden op rij te winnen', aldus de oud-speler van Barcelona, die zich bijna zeker weet van een Champions League-ticket. 'We moeten nog één wedstrijd winnen om in de topvier te staan. We hebben het in eigen hand.'