Sevilla werkt onder hoogspanning toe naar Champions League-duel met PSV

Reacties

Sevilla werkt in crisissfeer toe naar het Champions League-duel van woensdagavond met PSV. Volgens Spaanse media staat de positie van trainer Diego Alonso nog geen twee maanden na zijn komst al onder druk en zijn resultaten tegen PSV en Villarreal nodig om zijn baan te behouden.

Sevilla werkt onder hoogspanning toe naar Champions League-duel met PSV
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 3
PSV
PSV

Alonso werd een week na het eerste Champions League-duel tussen PSV en Sevilla (2-2) aangesteld, nadat zijn voorganger José Luis Mendilibar was ontslagen na het gelijkspel tegen Rayo Vallecano (2-2). Met de 48-jarige Uruguayaan op de bank zijn de resultaten er echter niet beter op geworden. Sevilla won sindsdien nog geen wedstrijd in La Liga en verloor beide duels met Arsenal in de Champions League.

Na Sevilla zondag na vijf gelijke spelen op rij verloor van Real Sociedad, wordt de druk op Alonso in Spaanse media al opgevoerd. Volgens Marca heeft de clubleiding zelfs al geïnformeerd naar een mogelijke opvolger. Die buitenlandse trainer, die niet bij naam wordt genoemd, zou hebben bedankt voor het aanbod. Ook Relevo meldt dat er al weer twijfels zijn over de positie van Alonso.

Zo heeft de wisseling van de wacht Sevilla nog weinig opgeleverd. Technisch directeur Victor Orta ligt zelf inmiddels ook onder een vergrootglas, omdat het zijn beslissing was om Mendilibar te vervangen voor Alonso. Ook zijn de zomeraankopen van de 44-jarige Spanjaard nog weinig gelukkig geweest. En dan speelt ook nog mee dat voorzitter José Castro het einde van zijn termijn nadert.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
4
1
1
16-4
+12
13
2
PSV
6
2
3
1
8-10
-2
9
3
Lens
6
2
2
2
6-11
-5
8
4
Sevilla
6
0
2
4
7-12
-5
2
* Actueel tot en met 2 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.