Sevilla verslaat Villarreal in spectaculaire subtopper

Sevilla heeft in een zeer vermakelijk duel met 4-2 gewonnen van Villarreal. Door de winst in de Spaanse subtopper houdt Sevilla zicht op de Champions League-plaats achter Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid.

De ploeg van trainer Unai Emery won zijn laatste twaalf thuiswedstrijden in La Liga en begon ook het duel met Villarreal goed. De watervlugge Kevin Gameiro kwam na 23 minuten goed door aan de linkerkant en stelde Vicente Iborra in staat om te scoren: 1-0. Binnen een kwartier hadden de bezoekers de stand echter alweer omgedraaid. Was het eerste doelpunt van Cedric Bakambu nog relatief eenvoudig, de tweede was van grote klasse. Na een stijlvol boogballetje van Adrián volleerde de aanvaller knap raak in de verre hoek.

Zes minuten na rust kwam Sevilla op gelijke hoogte. Victor Ruiz werkte een voorzet van Yevhen Konoplyanka (foto) ongelukkig in eigen doel. Konoplyanka kreeg het publiek in de 65ste minuut eigenhandig op de banken met een vlammend afstandsschot. De 26-jarige spelmaker legde van een meter of dertig aan en doelman Alphonse Areola was kansloos.

Hoewel beide ploegen donderdag nog actief waren in de Europa League (Sevilla speelde in Zwitserland 0-0 gelijk tegen FC Basel, Villarreal won thuis met 2-0 van Bayer Leverkusen), bleef het duel tot de laatste minuut enerverend. Éver Banega maakte dat niet meer mee, hij moest tien minuten voor tijd inrukken na zijn tweede gele kaart. In de blessuretijd besliste José Antonio Reyes het duel, na opnieuw goed werk van Gameiro, uit de counter.

Ondanks het tweede verlies op rij blijft Villarreal de nummer vier van La Liga. Sevilla komt wel dichterbij en volgt nu op vijf punten.