Sevilla stort volledig in na invalbeurt Luuk de Jong

Het was zondag bepaald niet de avond van Luuk de Jong. De Nederlandse spits moest op bezoek bij Celta de Vigo genoegen nemen met een plek op de bank, zag zijn ploeg op weg gaan naar een broodnodige overwinning, maar kort nadat De Jong alsnog zijn entree had gemaakt, gaven de bezoekers het volledig weg.

Celta de Vigo
2 - 1
Sevilla
Sevilla

Door in de laatste zeven competitiewedstrijden slechts twee overwinningen te boeken, was Sevilla de aansluiting met koploper Real Madrid en achtervolger Barcelona wat kwijtgeraakt. In een poging om in ieder geval qua punten weer op gelijke hoogte te komen met de verrassende nummer drie Getafe (tegenstander van Ajax in de Europa League) moest De Jong op bezoek bij Celta de Vigo plaatsnemen op de reservebank. En dat terwijl hij twee weken geleden nog scoorde tegen Granada en vorige week 78 minuten mocht spelen tegen Alavés.

Vanaf de bank keek De Jong toe hoe de man die hem in dat laatstgenoemde duel kwam vervangen (en zondag in de basis begon) voor rust de spotlights pakte. Na gepruts in de verdediging van Celta pikte de deze winter van Leganés overgenomen Youssef En-Nesyri de bal op, waarna hij één-op-één met de keeper ijskoud bleef. Met buitenkantje links wipte hij de bal behendig over de uitgekomen keeper Rubén Blanco heen: 0-1.

Daar leek het lange tijd bij te blijven, mede omdat de 0-2 werd afgekeurd. Blanco redde op een knal van Franco Vázques, maar in de rebound ging de bal er via het lichaam van En-Nesyri alsnog in. Die treffer werd echter afgekeurd, aangezien de Marokkaanse spits nipt buitenspel leek te staan én vooral duidelijk hands maakte. Direct daarna mocht En-Nesyri naar de kant en kwam De Jong een goed kwartier voor tijd alsnog binnen de lijnen.

Het werd een invalbeurt om snel te vergeten, want de bezoeker stortten volledig in, al kon De Jong daar zelf weinig aan doen. De Nederlander stond nog maar koud in het veld, toen het misging voor Sevilla. Na een fraai steekpassje op de counter bleef Iago Aspas koel, hij omspeelde Sevilla-keeper Tomás Vaclík, waarna verdediger Diego Carlos de poging van de spits ongelukkig in zijn eigen doel gleed. Het werd in blessuretijd nóg erger, toen Pione Sisto de eindstand bepaalde op 2-1.

Daarmee verspeelde Sevilla dus wederom punten, waardoor de titelstrijd definitief een gevecht tussen de twee traditionele grootmachten lijkt te gaan worden.