Sevilla sleept Vitolo en Atlético voor de rechter na transfersoap

Reacties

Sevilla stapt naar de rechter na het vertrek van Vitolo naar Atlético Madrid. In juli bereikte de club een akkoord met de aanvaller over een nieuw contract, maar de Spanjaard vertrok naar de hoofdstad. In een statement laat zijn oude werkgever weten dat ze Vitolo, Atlético en Las Palmas - waarvoor de Spanjaard op huurbasis speelt - voor het gerecht sleept.

Sevilla sleept Vitolo en Atlético voor de rechter na transfersoap

Alvorens Vitolo voor vijf seizoenen in Madrid tekende, deed hij een toezegging aan Sevilla-voorzitter José Castro voor het zetten van zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis. Dat contract werd vervolgens getekend door Castro, de vader van Vitolo en zijn zaakwaarnemer. De Andalusiërs brachten destijds trots naar buiten dat ze de sleutelspeler konden behouden.

Maar de krabbel van de elfvoudig international bleef uit, tot grote ontzetting van Sevilla. 'Terwijl hij me berichten gestuurd heeft waarin hij bevestigt dat hij onze aanbieding accepteerde. Hij gaf me zijn woord', zei Castro. 'Wij maakten het papierwerk in orde, tekenden het contract en brachten dat naar buiten.'

De vraag is of het contract rechtsgeldig is. Bij de verlenging werd de afkoopsom van een kleine veertig miljoen euro omhoog geschroefd met ruim tien miljoen euro, waardoor ook onduidelijk is welk bedrag Atlético naar het zuiden moet overmaken. Het bestuur van Sevilla denkt in ieder geval dat er genoeg juridische argumenten zijn om de verbintenis rechtsgeldig te laten verklaren en Vitolo en de twee clubs te straffen.

De 27-jarige flankspeler wacht overigens nog op zijn debuut voor Atlético door het transferverbod van Los Colchoneros tot januari. Tot die tijd speelt hij voor Las Palmas, de club waar hij zijn jeugdopleiding doorliep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.