Sevilla slaat aanval Atlético mede dankzij Luuk de Jong af

Reacties

Atlético Madrid en Sevilla hebben zaterdag in een onderlinge confrontatie gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Diego Simeone slaagde er daardoor niet in om in de topvier van La Liga terecht te komen. Luuk de Jong was met zijn vijfde goal van het seizoen belangrijk voor Sevilla.

Sevilla slaat aanval Atlético mede dankzij Luuk de Jong af
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 2
Sevilla
Sevilla

Met twee clubs tegenover elkaar die niet heel vaak scoren en het verdedigend redelijk voor elkaar hebben leek Atlético-Sevilla geen spectaculaire wedstrijd te worden, maar het publiek werd in de eerste helft met vier treffers prima vermaakt in het Wanda Metropolitano. Het begon bij Luuk de Jong. De Nederlandse spits kreeg een week geleden tegen Osasuna nog rust en mocht een kwartier invallen. In de kraker tegen Atlético opende hij de score. Joan Jordán vond de aanvaller, De Jong nam goed aan en rondde af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarna ging het de verkeerde kant op voor Sevilla. Na een klein half uur appelleerde Atlético om een strafschop vanwege een handsbal van Diego Carlos én een overtreding op João Félix. De VAR keek naar de beelden en de scheidsrechter wierp ook nog een blik, waardoor de onderbreking langer en langer duurde. Uiteindelijk ging de bal op de stip en schoot Álvaro Morata raak. Vier minuten later stond het al 2-1. Koke vond de recent bekritiseerde Félix, die met een doelpunt vertrouwen opdeed.

Nog voor rust was de eindstand al bereikt. Er werd opnieuw een penalty gegeven, maar nu aan Sevilla. Lucas Ocampos ging makkelijk naar de grond nadat Kieran Trippier hem aantikte en legde zelf aan voor de strafschop. Jan Oblak ging de andere hoek in en de Argentijn maakte er 2-2 van. In de tweede helft misten Yannick Carrasco en Diego Costa nog kansen namens Atlético. Gescoord werd er niet meer.

Sevilla zal het meest blij zijn met het gelijkspel, want het verschil met Atlético bleef daardoor twee punten. De ploeg kan nog wel zakken naar de vierde plek als Getafe later op de zaterdag wint van Celta de Vigo, maar Atlético werd op afstand gehouden. De Madrilenen reizen komende week naar Liverpool, waar woensdag op Anfield in de return een 1-0 voorsprong wordt verdedigd.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.