Sevilla-preses countert Mickey Mouse-verwijt Eintracht

Reacties

De winst van de Europa League was memorabel, maar het toneel van het hoogtepunt leidde tot ongenoegen bij Eintracht Frankfurt. Gastheer Sevilla reageert gevat op de kritiek.

Sevilla-preses countert Mickey Mouse-verwijt Eintracht
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
ns
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Eintracht Frankfurst-voorzitter Peter Fischer had zijn ongenoegen over het toneel voor de Europa League-finale samengevat in het woord: 'Mickey Mouse Stadion'. In de ogen van de Eintracht-preses paste het stadion niet bij de statuur van de wedstrijd, waarvoor beduidend meer belangstelling was dan beschikbare kaarten.

Sevilla-voorzittter José Castro kwam een dag na de finale met een reactie. 'In het Mickey Mouse Stadion, zoals hij het noemt, staan wel zes Europese bekers. Eintracht moet er nog vier winnen om dat aantal te evenaren', zei hij tegen Movistar+ met een kwinkslag om ironisch begrip te tonen voor Fischer. 'Je hebt spannende dagen waarop je voor veel mensen komt te staan, zoals hij dat misschien zo heeft ervaren. Dan zijn er dingen die je moet vergeven. Ik ben ervan overtuigd dat zijn intentie niet slecht was.'

De finale in Estadio Sánchez Pizjuán leidde tot meer Duitse kritiek. Zo waren de Duitse spandoeken op last van de UEFA verwijderd omdat het de reclame-uitingen van de Europese bond in de weg had gezeten.

Bovendien waren de fans van Eintracht en Rangers FC ondanks de oplopende hitte verstoken gebleven van water. Vanwege de gesloten horecagelegenheden werd heil gezocht in de toiletten. Die oplossing werd de kop ingedrukt door de Sevilla-stewards, die het water afsloten. De UEFA heeft haar excuses aangeboden voor 'het veroorzaakte' ongemak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.