'Sevilla moet recordbedrag betalen voor voormalig NAC-spits Sadiq'

Reacties

De ster van Umar Sadiq is rijzende. De Nigeriaanse spits kende een productief seizoen bij UD Almería en zou inmiddels op de radar zijn verschenen bij Sevilla.

'Sevilla moet recordbedrag betalen voor voormalig NAC-spits Sadiq'

In zijn carrière versleet Sadiq (24) al de nodige clubs, waaronder NAC Breda. Via Partizan Belgrado belandde hij vorig jaar zomer bij Almería, dat uitkomt op het tweede Spaanse niveau. Net als bij zijn vorige werkgever ging de Nigeriaan in Andalusië vrolijk door met scoren. In 38 wedstrijden vond hij twintig keer het net.

Almería ruikt nu zijn kans om na Darwin Núñez de tweede grote klapper in een jaar tijd te maken. De Spanjaarden verkochten Núñez vorig jaar voor 24 miljoen euro aan Benfica, nog altijd een recordbedrag voor de club. Almería hoopt dat bedrag nu te overtreffen en heeft een prijskaartje van dertig miljoen euro om de nek van Sadiq gehangen. Dat is de helft van de contractuele afkoopsom van de spits. Die bedraagt liefst zestig miljoen euro.

Champions League-deelnemer Sevilla is volgens Marca een van de gegadigden om Sadiq over te nemen. Voetbaldirecteur Monchi kent de goaltjesdief nog uit zijn tijd bij AS Roma en zou wel brood zien in een hereniging. Met Youssef En-Nesyri en Luuk de Jong beschikt Sevilla momenteel over twee centrumspitsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.