Sevilla laat punten liggen, Atlético Madrid zegeviert

Real Valladolid bleek een te lastig obstakel te zijn voor Sevilla, dat in eigen huis niet wist te wnnen. Atlético Madrid boekte wel een zege op bezoek bij hekkensluiter Xerez.

Sevilla-Real Valladolid 1-1Het dit seizoen zo goed presterende Sevilla leed in eigen huis puntenverlies tegen Real Valladolid. Er leek niets aan de hand toen de bezoekers al in de 38ste minuut met tien man verder moesten na een rode kaart voor Borja, ook al stond Sevilla toen met 1-0 achter door een treffer van Manucho vijf minuten daarvoor. Maar in de resterende speeltijd wist Sevilla nog maar één keer te scoren. Luis Fabiano benutte op slag van rust een strafschop, waardoor hij een punt redde.

Xerez-Atlético Madrid 0-2Het gouden aanvalskoppel van Atléti bezorgde de bezoekers drie punten op bezoek bij hekkensluiter Xerez, dat woensdag op eigen veld ook al onderuit ging tegen Barcelona. Na een klein half uur spelen zette Diego Forlán (foto) de kwakkelende bezoekers op voorsprong en in de 66ste minuut maakte Sergio Agüero er 0-2 van. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien man; Sidi Keita (Xerez) en Álvaro Domínguez (Atlético) moesten beide na twee gele kaarten inrukken.

Ondanks het gelijkspel blijft Sevilla derde staan in de Primera División. Barcelona en Real Madrid kunnen deze speelronde echter uitlopen. Atlético Madrid steeg door de overwinning naar de twaalfde plaats, met dertien punten uit evenveel wedstrijden.