Sevilla en Valencia verliezen, Heitinga bezorgt Atlético punt

In de subtop van de Primera División verspeelden de kandidaten voor een Europees ticket allemaal punten. Sevilla en Valencia verloren, terwijl Atlético Madrid ondanks een doelpunt van John Heitinga gelijkspeelde tegen Málaga.

Sevilla-Racing Santander 0-2Racing Santander speelde een uur met tien man na een rode kaart voor Oscar Serrano, maar de gasten zegevierden met 2-0 in Sevilla. Met elf tegen elf tekende verdediger César Navas met een benutte rebound voor 0-1. Kort na rust tikte Nikola Zigic van dichtbij de 0-2 binnen. Sevilla drong met een man meer wel aan, maar stuitte keer op keer op de uitstekend keepende Toño.

Real Mallorca-Valencia 3-1Degradatiekandidaat Real Mallorca smeerde Valencia de zesde nederlaag van het seizoen aan. Hedwiges Maduro begon in de basis bij de gasten, maar werd tijdens de rust gewisseld. Mallorca leidde op dat moment al met 3-0 dankzij twee goals van Jurado en een treffer van José Luis Martí. Vicente scoorde nog wel tegen, maar Valencia kwam niet meer in de buurt van tenminste een gelijkspel. Málaga-Atlético Madrid 1-1John Heitinga bezorgde Atlético Madrid een punt op bezoek bij Málaga. Na een vrije trap van Antonio López tikte de verdediger in twee instanties de bal achter doelman Goitia. Málaga was eerder op voorsprong gekomen via een van richting veranderd schot van Apoño. Door het gelijkspel hebben beide ploegen 32 punten uit twintig wedstrijden. Op basis van een beter doelsaldo bezet Atlético de zesde plaats.

Getafe-Sporting Gijón 5-1Getafe zette een grote uitslag neer door Sporting Gijón met liefst
5-1 te verslaan. Roberto Soldado was met drie goals de grote man bij de thuisclub. De 23-jarige aanvaller opende na een kwartier de score door te profiteren van een te zacht teruggekopte bal. Soldado tikte de 3-1 binnen na een goede actie van Ikechukwu Uche, die zelf de 4-1 voor zijn rekening nam. Uit een strafschop bepaalde Soldado de eindstand op 5-1.