Sevilla-coach zwaar onder druk na verlies tegen PSV: 'We speelden geweldig'

Reacties

Diego Alonso heeft er nog steeds vertrouwen in dat hij voor de ommekeer kan zorgen bij Sevilla. De balans na de nederlaag tegen PSV stemt somber: Sevilla won slechts één keer in de negen duels met de Uruguayaanse coach aan het roer.

Sevilla-coach zwaar onder druk na verlies tegen PSV: 'We speelden geweldig'
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 3
PSV
PSV

De stemming buiten Estadio Ramón Sánchez Pizjuán was ronduit grimmig na de nederlaag tegen de Eindhovenaren. Het geduld raakte op na wéér een teleurstelling. Het verlies van woensdagavond betekende dat de Spanjaarden niet meer kunnen overwinteren in de Champions League. Waar fans hun onvrede lieten blijken, probeerde Alonso in de perszaal rust uit te stralen, nadat hij veel later dan gebruikelijk was verschenen voor de persconferentie.

'Ik heb vertrouwen in de spelers en in de club. We zijn in staat om het veel beter te doen dan we tot nu toe gedaan hebben', begon de trainer. 'De resultaten zijn nog niet zoals ze moeten zijn, maar ik heb vertrouwen in mezelf. Iedereen bij de club heeft het verdiend om deel uit te maken van Sevilla, zowel de spelers als de coaches. Ik voel me erg sterk en erg gesteund. Daar wil ik het bestuur ook voor bedanken. Ik voel ook de steun van de spelers. Natuurlijk gaat het om resultaten, maar het spel telt ook. We speelden geweldig vandaag. We waren dapper en creëerden veel kansen.'

Alonso beschermde schlemiel Lucas Ocampos. Hij wilde niet vertellen wat hij in de kleedkamer had gezegd tegen de Argentijn die binnen een paar minuten twee keer geel kreeg, waarna Sevilla met tien man een 2-0 voorsprong uit handen gaf. 'Hij is verantwoordelijk voor zijn eigen acties, maar ik ben verantwoordelijk voor de situatie waarin het team is beland. Ik ga niet publiekelijk reageren op die rode kaart. We speelden uitstekend, met veel inzet en we verloren uiteindelijk door details', klonk het.

Dat de frustratie groot was bij Sevilla, bleek ook wel uit het gedrag van Fernando kort na het laatste fluitsignaal. De Braziliaanse routinier die in de slotfase gewisseld was, ging het veld weer op om verhaal te halen bij scheidsrechter Davide Massa. Fernando kreeg rood voor zijn aanmerkingen op de leiding.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.