Sevastopol zegeviert in historische Krim-derby

Reacties

De allerlaatste Krim-derby in de Oekraïense competitie tussen Tavria Simferopol en Sevastopol is geëindigd in een 2-0 overwinning voor die laatste club. Volgend seizoen komen beide teams uit in de competitie van Rusland, aangezien De Krim sinds kort Russisch grondgebied is.

Sevastopol zegeviert in historische Krim-derby

Kostyantyn Yaroshenko en Alexander Karavaev maakten de doelpunten voor Sevastopol, dat daardoor van de veertiende naar de elfde plaats stijgt. Tavria blijft voorlaatste in de Oekraïense competitie. De derby zou enkele weken geleden al worden gespeeld, maar werd vanwege de Russische inval op het schiereiland uitgesteld.

Omdat De Krim inmiddels volledig in handen van de Russen is, stappen Tavria en Sevastopol met ingang van volgend seizoen over naar de Russische competitie. Of de clubs instromen op het hoogste niveau, dan wel een treetje lager moeten beginnen, is nog niet bekend.

Met het naderende afscheid van de clubs uit De Krim gaat er een stukje Oekraïense voetbalhistorie verloren. Na de afscheiding van de Sovjet-Unie won Tavria in 1992 de eerste landstitel van Oekraïne en in 2010 de beker. Sevastopol werd twee keer kampioen van de tweede divisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.