Seuntjens op weg naar de uitgang bij Fortuna Sittard

Reacties

De kans is groot dat Mats Seuntjens (30) zijn laatste wedstrijd voor Fortuna Sittard heeft gespeeld. De aanvallende middenvelder reisde niet mee naar het trainingskamp van de club in Turkije. Seuntjens, wiens broer Ralf ernstig ziek is, bleef thuis om privéredenen.

Seuntjens op weg naar de uitgang bij Fortuna Sittard
© Pro Shots

Gezien zijn contract dat komende zomer afloopt, de sluimerende belangstelling van andere clubs en de wetenschap dat Seuntjens bij Fortuna al langer met frustraties rondloopt, is een wintertransfer aannemelijk. Zijn club houdt vooralsnog echter alle opties open, inclusief contractverlenging.

Seuntjens verruilde het Turkse Gençlerbirligi in de zomer van 2020 voor Fortuna. Zijn teller in Sittard staat momenteel op 79 wedstrijden, waarin hij goed was voor zestien doelpunten en twaalf assists. Seuntjens was vorig seizoen belangrijk bij de nipte handhaving van Fortuna. Sinds de zomer worstelt hij met zijn vorm. Als aanvoerder kwam hij dit seizoen tot twaalf optredens, waarin hij één assist liet noteren. De afgelopen jaren werd hij al vaker in verband gebracht met een vertrek bij Fortuna. Naast clubs uit Azië was er onder meer belangstelling vanuit Feyenoord en AZ. Seuntjens heeft een verleden in Alkmaar, waar hij samenwerkte met huidig Feyenoord-trainer Arne Slot.

Versterking
Fortuna is ondertussen naarstig op zoek naar versterking van de nummer 10-positie. De Amerikaan Cole Bassett, die net na zijn komst werd geconfronteerd met het ontslag van warm pleitbezorger Sjors Ultee, brak zijn huurperiode in Sittard onlangs al vroegtijdig en gedesillusioneerd af. Nu ook Seuntjens op weg lijkt naar de uitgang, is het aantrekken van een aanvallende middenvelder op de prioriteitenlijst gestegen.

Fortuna hoopt zich spoedig ook te versterken met de Stipe Radic (22). De centrumverdediger is op proef bij de nummer twaalf van de Eredivisie. Radic vertrok afgelopen zomer bij het uit de hoogste Belgische klasse gedegradeerde Beerschot. Volgens die club was de Kroaat te laat met het opzeggen van zijn contract. De dreiging van een juridisch geschil was de afgelopen maanden voor een aantal Belgische Eersteklassers reden om interesse in Radic geen vervolg te geven. Fortuna zegt de situatie echter afgekaart te hebben met de Belgische autoriteiten en daardoor geen moeilijkheden te verwachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.