Seuntjens diep door het stof na uitspraken over concurrent NAC

Reacties

Terwijl De Graafschap vol in de strijd om promotie zit, kwam via VI naar buiten dat sterkhouder en topscorer Ralf Seuntjens met een transfer naar NAC Breda bezig is. De aanvaller bevestigde vervolgens de berichtgeving, waarna hij veel kritiek kreeg. Seuntjens kwam dinsdag met een statement.

Seuntjens diep door het stof na uitspraken over concurrent NAC
© Pro Shots

'Dat NAC een mooie club is, is een feit', vertelde Seuntjens zondag bij ESPN na de overwinning op FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie. 'Natuurlijk zou ik daar graag willen spelen', voegde hij eraan toe. Juist in deze fase van het seizoen, waarin NAC ook nog eens een concurrent is van De Graafschap, werden deze uitspraken Seuntjens niet in dank afgenomen.

Dinsdagavond volgde een statement via het clubkanaal van De Graafschap (zie video onder). 'Ik ben nog steeds met mijn gedachten bij De Graafschap en wil promoveren', stelt Seuntjens in een interview. 'Bij ESPN reageer ik iets te vreugdevol over het bericht van NAC en vergeet ik De Graafschap te noemen. Als ik er nu over nadenk, had ik gezegd dat ik het een vreemde vraag vond. We zijn vol bezig met de promotiestrijd en NAC is een concurrent van ons. Ik heb een contract tot eind juni en voor mij is alles nu op De Graafschap gericht.'

De Graafschap staat momenteel op de tweede plek in de KKD, voldoende voor promotie naar de Eredivisie. Nummer drie is uitgerekend NAC, op vier punten achterstand. Seuntjens geeft aan dat hij de commotie snapt na zijn uitspraken. 'Ik snap dat het voor de fans is overgekomen alsof ik een rotte appel ben binnen de selectie. Ik ga alles geven voor de club zolang dat mogelijk is', aldus Seuntjens, die zich neerlegde bij een eventuele sanctie van de club.

Directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap nam die dreiging van een sanctie weg in een ander interview. 'We waren verrast door het interview bij ESPN en de strekking ervan. Seuntjens heeft tot op de dag van vandaag laten zien dat hij er alles aan zal doen om samen met De Graafschap naar de Eredivisie te gaan. Wij geloven in hem.'

Vrijdag staat voor De Graafschap alweer de volgende wedstrijd op het programma, uit bij Telstar heeft de club aan een overwinning genoeg om de derde periodetitel binnen te slepen. Op 28 maart staat de pikante confrontatie met NAC op het programma, in Brabant.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
38
29
5
4
109-36
+73
92
2
Go Ahead Eagles
38
23
8
7
62-25
+37
77
3
De Graafschap
38
23
8
7
67-47
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.