Setién: 'Ook Frenkie heeft tijd nodig om mijn aanwijzingen te begrijpen'

Reacties

Volgens Quique Setién is Barcelona wel degelijk de juiste weg ingeslagen met de verandering van speelstijl. De trainer werd gedwongen zijn keuzes te verdedigen na de pijnlijke 2-0 nederlaag bij Valencia. Volgens hem worden de aanwijzingen simpelweg nog niet goed genoeg begrepen.

Setién: 'Ook Frenkie heeft tijd nodig om mijn aanwijzingen te begrijpen'
© Pro Shots

Setién heeft in anderhalve week al veel veranderd bij Barcelona. In balbezit spelen de Catalanen in een 3-1-4-2-systeem en in de statistieken valt vooral het hoge aantal passes op. Tegen Valencia gingen veel van die passes echter opnieuw breed en terug. Door een totaal gebrek aan diepte in het veldspel werd de ploeg amper dreigend.

Na afloop gaf Setién bij de Spaanse pers toe dat zijn boodschap nog niet volledig lijkt aangekomen bij de spelers. 'Er zijn zaken die we moeten gaan analyseren, uitleggen en corrigeren. Er zijn opdrachten die de spelers niet goed hebben geïnterpreteerd. Of misschien hebben we het wel niet goed uitgelegd. De realiteit is dat we vandaag iets gezien hebben dat niemand graag wil zien. De technische staf niet en de spelers niet', aldus de Barça-coach.

Hij vervolgde: 'We kijken naar de posities van een aantal spelers en of ze begrijpen wat we van ze willen. Er is een verschil tussen het begrijpen als het uitgelegd wordt op een schoolbord en het ook kunnen uitvoeren op het veld.'

Setién werd vervolgens specifiek naar Frenkie de Jong gevraagd, de Oranje-international speelde ongelukkig in een wel erg aanvallende rol. 'Frenkie is een goede speler. Hij heeft op een bepaalde manier gespeeld de laatste maanden en nu vragen we iets anders van hem. Ook hij heeft tijd nodig om de aanwijzingen te begrijpen, hij en veel anderen.'

Lees op VI PRO een analyse met waar het misging voor Barcelona in Valencia.

'Voor deze rol van De Jong had Barça beter Van de Beek kunnen halen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.