Seriewinnaar Arsenal wervelend naar derde plaats

Fulham heeft het Arsenal zondag een uur lastig lastig gemaakt, maar op Craven Cottage was het uiteindelijk toch toeschouwer bij de show van de ontketende bezoekers.

Fulham
Fulham
1 - 5
Arsenal
Arsenal

Na een stroeve start van het Premier League-seizoen rijgt Arsenal de overwinningen aan elkaar. The Gunners boekten donderdag in de Europa League tegen Qarabag de achtste zege op rij. Op bezoek bij Fulham werd die zegereeks vervolgd met een derde plaats in de Premier League als bijkomend resultaat.

Na een half uur tekende het volgende succes van Arsenal zich af. Nacho Monreal zette vanaf links voor, waarna Alexandre Lacazette zich met een knappe aanname vrijspeelde en de bal in het Fulham-doel prikte.

Op slag van rust werd die voorsprong ongedaan gemaakt door Fulham. Monreal leed onnodig balverlies. Luciano Vietto bracht met een steekpass André Schürrle in kansrijke positie en de Duitser deed met een stift wat van hem werd verwacht; 1-1.

In de tweede helft zorgde Lacazette andermaal voor een voorsprong voor The Gunners. De Franse spits verschalkte kort na rust Fulham-doelman Marcus Bettinelli met een schot van afstand. Na ruim een uur werd de derby beslist door een geweldige Arsenal-goal. Een aanval over veel schijven en met diverse hoogstandjes werd op gepaste manier – achter het standbeen – afgerond door invaller Aaron Ramsey.

De Arsenal-show was daarmee nog niet ten einde. Pierre-Emerick Aubameyang was de volgende die met een fraaie goal van zich deed spreken. De invaller nam de bal goed aan om vervolgens uit de draai doelman Bettinelli te passeren. Het verzet van Fulham was daarmee definitief gebroken. De 1-5 van Aubameyang in blessuretijd was het sluitstuk van de Arsenal-show op Craven Cottage.

Het resultaat op Craven Cottage paste ook in de statistieken van de Londense derby's. Tot zondag had Arsenal al de beste cijfers in de confrontaties met stadsgenoten in de Premier League (123 zeges in 240 derby's), waar Fulham juist op deze lijst onderaan staat met een winstratio van twintig procent (25 zeges in 120 derby's). Die cijfers werden zondag bevestigd, net als de goede vorm van Arsenal.