Serie A-duel tussen opponenten PSV en FC Utrecht

Voetbal International blikt elke speelronde uitgebreid vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de derde speelronde is dat het duel tussen Sampdoria en Napoli, dat zondag om 20.45 uur wordt gespeeld.

Serie A-duel tussen opponenten PSV en FC Utrecht


SAMPDORIA
Klassering 3de plaatsSampdoria is al jaren een smaakmaker in de Italiaanse competitie en ook deze jaargang is dat niet anders. Het begon met een duidelijke 2-0 zege op Lazio Roma en het elftal speelde afgelopen week, in een zeer vermakelijk duel, met 3-3 gelijk tegen Juventus. Donderdag had de ploeg grote moeite met PSV (1-1) en zij mocht niet klagen dat de Brabanders niet met de zege aan de haal gingen.

Sampdoria blijft echter tegen de echte top in de Serie A aanschurken. Afgelopen zomer roerde de club zich fors op de transfermarkt, maar de nieuwe coach Domenico Di Carlo koos ervoor het basisteam van afgelopen seizoen zoveel mogelijk intact te houden. Alleen keeper Gianluca Curci (gekomen van Siena) en aanvaller Nicola Pozzi (overgenomen van Empoli) hebben zich vooralsnog in de basis gespeeld.

Opvallend Wie het over het huidige Sampdoria heeft, noemt direct Antonio Cassano. Het voormalige enfant terrible van het Italiaanse voetbal voelt zich thuis in Genoa en is de absolute vormgever van Sampdoria. Toen bondscoach Cesare Prandelli na het teleurstellende WK in Zuid-Afrika het stokje overnam van Marcello Lippi, was zijn eerste grote daad om Cassano terug te halen bij de nationale ploeg. Met twee zeges als start van de EK-kwalificatie (2-1 op Estland en 5-0 op Faerøer) waarin de aanvallende middenvelder uitblonk, heeft hij het gelijk volledig aan zijn zijde.

Afwezigen Poli, Pazzini, Tissone

NAPOLI
Klassering 14de plaatsIn 2006 speelde Napoli nog in de Serie C (het derde niveau in Italië), maar het is inmiddels weer een club om rekening mee te houden in Italië. Dit seizoen begon de ploeg kleurloos met twee gelijke spelen in de competitie (1-1 tegen Fiorentina en 2-2 tegen Bari) en een 0-0 gelijkspel in de eerste groepswedstrijd van de Europa League tegen FC Utrecht, dat eigenlijk gewoon de betere was in San Paolo.

Napoli is de trots van Zuid-Italië en cultiveert die status met liefde. De Serie A wordt gedomineerd door de clubs uit het Noorden en AS Roma. Er is Napoli veel aan gelegen het rijkere Noorden een loer te draaien.

Opvallend Met Diego Forlán, de beste speler van het WK, en Ajacied Luis Suarez vormde Edinson Cavani de aanval van Uruguay dat op het WK tot de halve finale reikte. De immer hard werkende spits kwam over van Palermo dat zeventien miljoen euro voor hem incasseerde. Hij is na Robinho ( verkaste van Manchester City naar AC Milan) de duurste aankoop in Italië dit seizoen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Zlatan Ibrahimovic dit seizoen op huurbasis speelt in San Siro. Cavani maakt vooralsnog zijn geld waar. Hij trof al twee keer doel in de competitie.

Afwezigen Lucarelli

Sampdoria staat in de Serie A voor de 48ste keer op eigen veld tegenover Napoli. Van de 47 vorige ontmoetingen in Genua verloor Samp er maar tien, tegen twintig zeges en zeventien gelijke spelen. De laatste nederlaag tegen de club uit Napels dateert van 29 september 1996 (0-1).

Seizoen Wedstrijd Uitslag
1996/97 Sampdoria-Napoli 0-1
1997/98 Sampdoria-Napoli 6-3
2007/08 Sampdoria-Napoli 2-0
2008/09 Sampdoria-Napoli 2-2
2009/10 Sampdoria-Napoli 1-0


Bekijk hier al onze video's