Serie A-trainer lost belofte in en fietst 1.300 kilometer

Reacties

Davide Nicola heeft voor de tweede keer dit seizoen de Italiaanse geschiedenisboeken gehaald. Nadat de trainer eerder Crotone voor de Serie A wist te behouden, fietste hij nu 1.300 kilometer van Zuid- naar Noord-Italië. De trainer deed er negen dagen over.

Serie A-trainer lost belofte in en fietst 1.300 kilometer

Wat begon als een onschuldige weddenschap, eindigde in een fietstocht waar heel sportend Italië dagen over sprak. Op 1 april van dit jaar, toen Crotone pas veertien punten had verzameld en gedoemd was om te degraderen, legde de trainer zijn spelersgroep een bijzondere deal voor: als zijn elftal het onmogelijke zou presteren door in de Serie A te blijven, zou de trainer als tegenprestatie van Crotone (in het zuiden van Italië) naar Turijn (in het noorden) fietsen. De afstand werd geschat op zo’n 1.300 kilometer.

Met het nodige kunst- en vliegwerk bleef Crotone op het hoogste niveau en dus stapte Nicola op 9 juni op de fiets. Negen dagen later en gesteund door voetbalsupporters, sponsoren en andere sympathisanten in heel het land, bereikte de trainer op 18 juni Turijn.

Met zijn tocht probeerde de trainer ook aandacht te vragen voor veiligheid op de fiets. Eerder verloor Nicola zijn veertienjarige zoon na een fietsongeluk. De afspraak was dat de trainer bij terugkeer direct een nieuw contract kon ondertekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.