Sergio Ramos komt met reactie op dopingbeschuldigingen

Reacties

Sergio Ramos heeft met een officieel statement gereageerd op de beschuldigingen dat hij in de afgelopen anderhalf jaar twee keer de dopingreglementen zou hebben overtreden. De verdediger ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan en denkt na over juridische stappen.

Sergio Ramos komt met reactie op dopingbeschuldigingen

Der Spiegel schreef vrijdag, op basis van uitgelekte Football Leaks-documenten, dat Ramos in april van dit jaar een dopingtest weigerde en dat de aanvoerder van Real Madrid na de Champions League-finale van 2017 tegen Juventus positief had getest op het middel dexamethason. Beide keren leidde dat niet tot een straf voor de Spaanse international.

In het eerste geval zou Ramos in de fout zijn gegaan door op 15 april na het competitieduel met Málaga eerst te gaan douchen. De verdediger laat in zijn verklaring weten dat hij vanwege tijdnood inderdaad onder de douche is gestapt, maar dat er de hele tijd een official bij hem in de buurt was. Na de opfrisbeurt kwam hij zonder problemen door de dopingtest.

Bij het tweede geval, na de Champions League-finale tegen Juventus, zouden er bij Ramos sporen van het middel dexamethason zijn gevonden. De clubarts van Real nam toen de verantwoordelijkheid op zich en gaf toe dat hij een dag voor de wedstrijd twee injecties van dexamethason had toegediend. In het rapport van Ramos stond echter het (vergelijkbare) middel bètamethason.

Ramos schrijft dat hij in Cardiff de standaard behandeling heeft ondergaan en dat de zaak formeel en schriftelijk is opgelost door de organisaties. De mandekker benadrukt dat hij in zijn loopbaan nog nooit naar verboden middelen heeft gegrepen en dat hij door de beschuldigingen zijn eer moet verdedigen. Zijn juridische team denkt na over eventuele vervolgstappen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.