Sergio Ramos: 'Kan niet aan de fans vragen om niet te fluiten'

Reacties

Bij Spanje moet na een meer dan bewogen week de blik op de WK-kwalificatie gericht worden en daarom hoopt Sergio Ramos dat de fans achter de nationale ploeg - en dus ook Gerard Piqué - gaan staan. De aanvoerder beseft echter wel dat hij de supporters niet zomaar zijn wil op kan leggen.

Sergio Ramos: 'Kan niet aan de fans vragen om niet te fluiten'

Na de rellen rond het referendum in Catalonië werd ook Piqué hoofdrolspeler in het nieuws. De verdediger van Barcelona betuigde op emotionele wijze steun aan het referendum en liet zelfs weten dat hij misschien eerder zou stoppen bij Spanje. Bij de nationale ploeg kwam hem dat op fluitconcerten van fans te staan. Er werd zelfs een speciale persconferentie gegeven om de spanning rond zijn persoon weg te nemen en ook de Spaanse bondscoach sprak zich uit.

Dat dit niet geheel werkte, bleek wel uit de training die Spanje donderdag afwerkte. Toen Piqué het veld opkwam, klonk er door het applaus heen opnieuw een fluitconcert. Ramos roept tijdens de persconferentie na de training nogmaals op tot rust en eenheid. 'Je moet denken aan het team. Er moet juist een geweldige atmosfeer zijn bij de nationale ploeg. We staan bijna op het WK en spelen goed, laten we vooral daar aan denken.'

'De fans mogen zich uiten', gaat Ramos verder. 'Ik kan de fans niet vragen zomaar om iets niet te doen, het is vrijheid van meningsuiting. Maar we zijn als een collectief bezig om het WK in Rusland te bereiken. We hebben als spelers van deze situatie geleerd en dit heeft de groep ook sterker gemaakt denk ik. Nu moeten we ons blijven focussen op de drie punten.'

Spanje staat na acht wedstrijden eerste in Groep G, met drie punten meer dan Italië. Op 6 oktober spelen de Spanjaarden tegen Albanië, drie dagen later is op de laatste speeldag Israël de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.