Sergio Agüero bezorgt Manchester City titel in extremis

Een knotsgekke ontknoping in de Premier League heeft ervoor gezorgd dat Manchester City zich tot kampioen heeft gekroond. Manchester City gaf het in de laatste speelronde in eigen huis bijna uit handen, maar won ternauwernood met 3-2 van Queens Park Rangers. Manchester United won met 0-1 bij Sunderland.

Manchester City - Queens Park Rangers 3-2Sergio Agüero hielp Manchester City op sensationele wijze aan de titel. Edin Dzeko en de Argentijnse aanvaller bogen in de blessuretijd een 1-2 achterstand om in een 3-2 zege.

Na een klein halfuur kwam City op voorsprong en leek niets een kampioenschap in de weg te staan. Op aangeven van Yaya Touré zorgde Pablo Zabaleta voor de openingstreffer. Vervolgens hadden The Citizens de nodige moeite om de klus te klaren.

De ploeg van manager Roberto Mancini leek zich het belang van een overwinning niet te realiseren. Sterker nog, een blunder van verdediger Joleon Lescott leidde de gelijkmaker van Djibrill Cissé in, waardoor City vol aan de bak moest.

Dat gebeurde vervolgens, maar de thuisploeg had moeite met het verdedigende spel van QPR. City leek echter in het zadel te worden geholpen door een overtreding van Joey Barton, die met rood werd bestraft.

Tegen alle verhoudingen in kwam QPR op voorsprong. Een kopbal van Jamie Mackie zorgde voor bedrukte gezichten bij City, dat na 38 Premier League-wedstrijden met lege handen dreigde te staan. Met Mario Balotelli als invaller voltrok zich een spectaculair einde. City drukte, maar QPR hield stand. Tot een andere invaller, Dzeko, in minuut 91 scoorde en Agüero zich vier minuten later onsterfelijk maakte.

Sunderland - Manchester United 0-1Voor Manchester United stond een zenuwslopende middag op het programma. Niet alleen moest de ploeg van Sir Alex Ferguson winnen bij Sunderland, Manchester City moest in eigen huis tegen Queens Park Rangers punten verspelen.

Het best case scenario leek uit te komen voor United. Wayne Rooney zorgde na voorbereidend werk van Phil Jones na twintig minuten voor het enige en dus beslissende doelpunt van de wedstrijd.

Na de goal van Rooney slaagde United er vervolgens niet in om de score te verdubbelen. Wel lukte het The Red Devils om de voorsprong vast te houden. De aandacht leek begrijpelijk meer bij de gebeurtenissen bij City-QPR. De vreugde-uitbarsting over een nederlaag van de concurrent was aanstaande, maar de late City-treffers zorgden voor tranen bij United. <br /><br /> Foto: VI Images