Sensationele ommekeer bezorgt Real Madrid koppositie

Reacties

Valencia heeft Real Madrid zondag tot het uiterste gedwongen, maar moest in de slotfase alsnog het hoofd buigen.

Sensationele ommekeer bezorgt Real Madrid koppositie
© Pro Shots
Valencia
Valencia
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Mestalla was zondag het podium voor de kraker in La Liga tussen Valencia en Real Madrid, die beide na het eerdere puntenverlies van Atlético Madrid bij een goed resultaat de koppositie voor zichzelf konden opeisen.

Een schijnwerper was daarbij gericht op Carlos Soler, die met zijn spel én doelpunten een van de pijlers onder het Valencia-succes is. Maar na een kwartier was zijn wedstrijd voorbij. Een blessure noopte de aanvoerder zijn plaats af te staan aan Yunus Musah, zoals niet veel later ook Valencia-back Thierry Coreia aangeslagen het veld moest verlaten.

Ondanks de vroege dubbele tegenvaller deed Valencia niet veel onder voor Real Madrid. Sterker nog, de beste kansen waren ook voor de ploeg van trainer José Bordalas. Doelman Thibaut Courtois hield met reddingen op pogingen van Gabriel Paulista en Hugo Duro Real Madrid op de been.

Na ruim een uur betaalden alle inspanningen van de thuisploeg zich uit, waarbij Duro de gevierde man werd. Met een knal met links gaf hij Courtois het nakijken. Real Madrid had moeite een antwoord te formuleren, maar sloeg in de slotfase in een tijdsbestek van drie minuten genadeloos toe.

Vinícius Júnior speelde een hoofdrol in de Madrileense omwenteling. In de 86ste minuut tekende hij fortuinlijk voor de gelijkmaker. Zijn schot na voorbereidend werk van Karim Benzema werd door Dimitri Foulquier van richting veranderd. In de 88ste minuut waren de rollen omgedraaid. Uit een voorzet van Vinícius Júnior besliste Benzema met een rake kopbal, al leek hij de bal met zijn schouder te raken, de wedstrijd in Mestalla in het voordeel van Real Madrid, dat door de zege alleen aan kop gaat in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Andere uitslagen:


Zo 19 sep. 2021

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.