Sensatie in de Bundesliga: Letsch vloert koploper Union Berlin

Thomas Letsch heeft met VfL Bochum voor een daverende verrassing gezorgd door koploper Union Berlin op een nederlaag te trakteren. In het Ruhrstadion won de hekkensluiter zondag met 2-1.

VfL Bochum
VfL Bochum
2 - 1
Union Berlin

Waar Bochum dit seizoen pas één competitiezege boekte, houdt Union Berlin traditionele grootmachten als Bayern München en Borussia Dortmund voorlopig onder zich. De bezoekers waren torenhoog favoriet voor de overwinning, maar kwamen van een koude kermis thuis.

Op slag van rust zette Philipp Hofmann de thuisploeg op voorsprong door een corner van Philipp Forster overtuigend binnen te knikken. Twintig minuten voor tijd gooide invaller Gerrit Holtmann het duel na een scherpe counter in het slot (2-0).

Union mist penalty
Na een ingreep van de VAR kreeg Union nog een uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar doelman Manuel Riemann keerde de penalty van Milos Pantovic. Sheraldo Becker maakte dat al niet meer mee, want de topscorer van Union werd na ruim een uur naar de kant gehaald.

Diep in blessuretijd zorgde Pantovic alsnog voor de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat om een nederlaag af te wenden. Door de overwinning doet Bochum de laatste plaats over aan Schalke 04, dat later op zondag nog in actie komt. Union blijft ondanks het verlies koploper van de Bundesliga. Bayern München volgt op een punt.