Selectie Rode Duivels wekt verbazing in Genk

De wegen van de Belgische bondscoach René Vandereycken blijven ondoorgrondelijk. De keuzeheer nam in zijn voorselectie voor de EK kwalificatie-interland tegen Portugal vier bankzitters van Anderlecht op, terwijl hij een aantal goed presterende spelers van koploper RC Genk links liet liggen.

Selectie Rode Duivels wekt verbazing in Genk

De opvallendste naam in selectie van De Rode Duivels is Walter Baseggio. De 28-jarige middenvelder kwam dit seizoen pas 104 minuten in actie voor Anderlecht. Ook Anthony Vanden Borre, oud-Ajacied Jelle Van Damme en Mbo Mpenza kunnen bij de Brusselse club de laatste weken niet op veel speeltijd rekenen.

De selectie van de tweede garnituur van Anderlecht steekt bij RC Genk. Van de koploper in de Belgische competitie zijn met doelman Logan Bailly, Kevin Vandenbergh, Sébastien Pocognoli, Thomas Chatelle en Faris Haroun vijf spelers opgenomen in de voorselectie, al zal laatstgenoemde waarschijnlijk afvallen vanwege een blessure. Bij Genk verwachten ze ook dat Bailly, Pocognoli en Chatelle weer snel bij de club zullen terugkeren, terwijl het bevreemding wekte dat Hans Cornelis en Tom Soetaers (ex-Roda JC en -Ajax) überhaupt geen uitnodiging kregen.

'Uiteindelijk zal toch weer alleen Kevin Vandenbergh opgeroepen worden', zegt technisch directeur Willy Reyners in Het Nieuwsblad. 'We vermoeden niet dat hij (Vandereycken, die tijdens het seizoen 2004/2005 coach was van Genk, red.) wil afrekenen met ons. Want dat zou al te erg zijn. Ach, ik hoop zelfs ergens dat het niet meer verandert. Het is nu toch al te krom getrokken.'

Bekijk hier al onze video's