Seizoen van doorbraak levert Booth terugkeer bij nationale ploeg op

Reacties

Taylor Booth kan in maart zijn debuut voor de Verenigde Staten maken. De middenvelder van FC Utrecht is opgenomen in de selectie van het land, dat verder gaat in de Nations League.

Seizoen van doorbraak levert Booth terugkeer bij nationale ploeg op
© Pro Shots

Voor Booth betekent het een terugkeer bij de Amerikaanse selectie. In 2021 werd hij ook al uitgenodigd door bondscoach Gregg Berhalter, maar tijdens de oefeninterland tegen Bosnië-Herzegovina bleef de middenvelder toen de hele wedstrijd op de bank.

Twee maanden geleden spraken we met Booth over zijn Amerikaanse droom. 'Het WK van 2026 wordt bijzonder en ik wil daar bij zijn.'

Booth is niet de enige Eredivisie-speler met een uitnodiging: Ricardo Pepi van FC Groningen is ook welkom eind maart. Sergiño Dest en Luca de la Torre zijn de andere oude bekenden in de selectie (zie afbeelding onderaan) die het gaat opnemen tegen Grenada en El Salvador. Amerika heeft een vervolg in de CONCACAF Nations League volledig in eigen hand.

Het mogelijke debuut van Booth zal de middenvelder weer een stukje interessanter maken voor clubs die hem volgen. Twee weken geleden meldde VI dat een Champions League-deelnemer zich officieel had gemeld in Utrecht en bereid was om ver te gaan voor Booth. Meerder clubs in binnen- en buitenland hebben hem inmiddels op de korrel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.