Champions League-deelnemer wil ver gaan voor Utrecht-sensatie Booth

Reacties

De kans dat Taylor Booth (21) na deze zomer nog voor FC Utrecht speelt, is klein. Diverse clubs uit binnen- en buitenland hebben de Amerikaanse smaakmaker op de korrel. Een Champions League-deelnemer heeft zich inmiddels officieel gemeld en is bereid héél ver te gaan.

Champions League-deelnemer wil ver gaan voor Utrecht-sensatie Booth
© Pro Shots

Het spel is op de wagen. Afgelopen winter al had FC Utrecht de talentvolle middenvelder kunnen verkopen, maar daar had de subtopper geen oren naar. De interesse in de jonge Amerikaan is sindsdien alleen maar verder toegenomen. Clubs uit de Nederlandse top maar ook uit de grotere Europese competities hebben direct dan wel indirect hun interesse kenbaar gemaakt. Zo prijkt Booth op diverse lijstjes in Spanje en Engeland.

Geïnteresseerde clubs kunnen beter haast maken. Een ploeg die momenteel nog actief is in de Champions League, is bereid ver te gaan voor de middenvelder. Het zou om een mogelijke recordtransfer voor FC Utrecht gaan. Dat is nu nog in handen van Quinten Timber, die afgelopen zomer naar Feyenoord verkaste. Utrecht ontving 8,4 miljoen euro, een bedrag dat door bonussen nog flink op kan lopen.

De komende weken wordt Booth mogelijk nog meer waard. De Amerikaan is opgenomen in de voorlopige selectie van Team USA. De kans dat hij op korte termijn daadwerkelijk debuteert in het nationale elftal is groot. Niet op de laatste plaats omdat Booth, die ook in het bezit is van een Italiaans paspoort, interessant kan zijn voor La Squadra Azzurra.

FC Utrecht, dat overigens niet wenst te reageren, zal het vanaf de zijlijn met de nodige interesse volgen. Het haalde Booth vorig jaar immers transfervrij op bij Bayern München. Diens contract loopt nog tot de zomer van 2025.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer T. Booth
Meer over T. Booth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.