Seizoen in Zuid-Korea start met heldenrol voor 41-jarige concurrent Veldwijk

Reacties

Het seizoen in de Zuid-Koreaanse K-League is vrijdag, met de aandacht van miljoenen voetballiefhebbers van over de hele wereld, begonnen met een 1-0 zege van regerend landskampioen Jeonbuk Hyundai op Suwon Samsung. De 41-jarige Dong-Gook Lee bewees opnieuw nog niet versleten te zijn.

Seizoen in Zuid-Korea start met heldenrol voor 41-jarige concurrent Veldwijk
© Pro Shots

Lee is de topscorer aller tijden van de Zuid-Koreaanse competitie, die in Europa zonder al te veel succes voor Werder Bremen en Middlesbrough uitkwam. Bij Jeonbuk is hij dit seizoen een concurrent van Lars Veldwijk. De voormalig spits van Sparta Rotterdam moest zijn debuut in de K-League tot zijn grote frustratie uitstellen, vanwege een knieblessure.

Lee begon vrijdag op de bank en droeg daar, net als de coaches en andere wisselspelers, een mondkapje. De wedstrijd werd gespeeld in een leeg stadion en live uitgezonden op YouTube en Twitter. De K-League hoopte op deze manier zo veel mogelijk aandacht te genereren voor de competitiestart, nu er in de rest van de wereld nauwelijks gevoetbald wordt.

Voetbalfanaten die het duel volgden zagen Lee na een uur invallen voor Kyu-Sung Cho. De brilstand stond op dat moment nog op het scorebord. Suwon Samsung kwam een kwartier voor tijd met een man minder te staan, na een rode kaart voor voormalig VVV'er Terry Antonis, en met elf tegen tien maakte Lee niet veel later met een rake kopbal het verschil. De veteraan vierde zijn doelpunt met handgebaren waarmee hij de Zuid-Koreaanse zorgmedewerkers bedankte.

Met zijn goal in de eerste speelronde heeft Lee nu in alle 22 K-League-seizoenen waarin hij in actie kwam gescoord. In zijn loopbaan scoorde het Zuid-Koreaanse fenomeen alleen in het seizoen 2007/08 niet: toen kwam hij uit voor het Engelse Middlesbrough.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.