Seizoen gaat flitsend van start met historisch snelle goal Dolberg

Reacties

De officiële start van het seizoen heeft zaterdagavond meteen een record opgeleverd. Kasper Dolberg schreef historie door al na 35 seconden de score te openen voor Ajax tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Seizoen gaat flitsend van start met historisch snelle goal Dolberg
Ajax
Ajax
2 - 0
PSV
PSV

Het oude record stond op naam van Ola Toivonen. De Zweed was in 2012 in de derde minuut trefzeker, toen PSV als bekerwinnaar uiteindelijk met 4-2 zou winnen van landskampioen Ajax. Mede dankzij die vroege treffer kon Mark van Bommel in de eerste wedstrijd na zijn rentree meteen een prijs omhoog houden als aanvoerder van de Eindhovenaren.

Zeven jaar later zit Van Bommel dus als trainer van PSV op de bank in de Johan Cruijff Arena en zag hij dat kampioen Ajax al snel een gaatje vond in de defensie van de nummer twee van afgelopen seizoen. Joël Veltman speelde Donny van de Beek vrij, waarna de Oranje-international de bal doorspeelde naar Dolberg. De Deense aanvaller passeerde doelman Jeroen Zoet.

Dolberg schreef zo een klein beetje Nederlandse voetbalhistorie, maar misschien wel belangrijker is dat de 21-jarige aanvaller al vroeg in het seizoen zijn eerste treffer te pakken heeft. Na zijn doorbraak in het seizoen 2016/17, waarin hij in totaal 23 keer scoorde, stagneerde zijn ontwikkeling. Afgelopen seizoen pendelde Dolberg tussen bank en basis en scoorde uiteindelijk slechts twaalf keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.