Seizoen betaald voetbal ten einde door overheidsmaatregelen

Reacties

Het seizoen voor het Nederlandse betaald voetbal is definitief voorbij. Dat bleek dinsdagavond op de persconferentie waarin premier Mark Rutte het volk bijpraatte over de coronamaatregelen.

Seizoen betaald voetbal ten einde door overheidsmaatregelen
© Pro Shots

De minister-president bevestigde wat al werd gedacht, dat het verbod op vergunningsplichtige evenementen is verlengd tot 1 september. Die roep hadden de burgemeesters onlangs ook al gedaan.

De wedstrijden in het betaald voetbal vallen onder die vergunningsplichtige evenementen, ook als er geen publiek bij aanwezig is. Hoewel de KNVB er aanvankelijk vanuit ging dat dit niet het geval is, gaf het kabinet later aan van wel. Er komt geen uitzonderingspositie, maakte Rutte dinsdag duidelijk.

De laatste weken lieten onder meer clubs als Ajax, AZ en PSV voorstander te zijn van het beëindigen van het seizoen. Het is aan de KNVB om te kiezen hoe de huidige competitie beslist wordt. De drie meest logische opties zijn volgend seizoen verder gaan met twintig Eredivisie-clubs, het seizoen ongeldig bepalen of de huidige stand als leidraad nemen.

De maatregelen raken niet alleen dit seizoen, maar ook het volgende seizoen. De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zouden immers medio augustus aan het seizoen 2020/21 beginnen. De clubs lopen daardoor niet alleen inkomsten mis, maar ook rond de seizoenkaarten ontstaan een ingewikkelde aanpak.

Gaat Eredivisie ook geld inleveren? 'Spelersvakbond nog niet enthousiast'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.