Seedorf na dreun in Madrid: 'Dit richt veel schade aan'

Reacties

Clarence Seedorf weigert de handdoek te gooien bij Deportivo La Coruña. De Nederlander ging op zijn 42ste verjaardag onderuit bij Atlético Madrid door een zeer discutabele strafschop (1-0) en verkeert in hoge degradatienood.

Seedorf na dreun in Madrid: 'Dit richt veel schade aan'

In de 34ste minuut legde arbiter Daniel Trujillo de bal op de stip na een toneelstukje van Atlético-middenvelder Saúl Ñíguez. Kevin Gameiro pakte het cadeautje uit en maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. 'Ik heb het niet goed kunnen zien, maar de strafschop had zeker zijn weerslag op de wedstrijd', vertelt Seedorf in gesprek met Spaanse media. 'Hier vertrekken zonder punten richt veel schade aan.'

Deportivo had namelijk kansen genoeg om te stunten op bezoek bij de nummer twee van La Liga, maar onder anderen Lucas Pérez en Adrián López kregen de bal niet langs Atletico-doelman Jan Oblak. 'Ik ben trots op hoe we vandaag gespeeld hebben. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld', aldus Seedorf, die ook in zijn achtste duel als trainer van Depor zonder zege bleef.

'Als we zo blijven spelen, is het een kwestie van tijd dat we gaan winnen', meent Seedorf. De tijd begint wel te dringen voor de Nederlander. Met nog acht wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op de veilige zeventiende plaats liefst acht punten. Toch houdt Seedorf moed. 'Zo lang er opties zijn, gooien we de handdoek niet. We moeten in aanvallend opzicht verbeteren, maar zo solide verdedigen tegen een dermate gevaarlijk team verdient ook waardering.'

Deportivo scoorde in de acht wedstrijden onder Seedorf slechts twee keer. Komende week wacht een confrontatie met hekkensluiter Málaga. Als Deportivo dat duel verliest, staat de ploeg laatste. Bekijk hier het resterende programma van Depor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.