Seedorf moet met Deportivo voor unicum zorgen: 'Mirakels bestaan'

Reacties

Hoewel de situatie van Deportivo La Coruña in feite uitzichtloos is, weigert Clarence Seedorf zich neer te leggen bij de degradatie. De trainer hoopt op een wonder.

Seedorf moet met Deportivo voor unicum zorgen: 'Mirakels bestaan'

'Mathematisch zijn we nog niet dood', sprak Seedorf op een persconferentie richting het thuisduel met Barcelona van zondagavond (aftrap 20.45 uur). Alleen als Deportivo La Coruña de resterende vier wedstrijden wint en de concurrentie alles verliest, kan de landskampioen van 2000 nog ontsnappen aan degradatie. 'Mirakels gebeuren in het leven', houdt Seedorf de moed erin. 

Deportivo La Coruña veroverde in de laatste vier wedstrijden acht punten, maar heeft de pech dat concurrent Levante bezig is aan een ongekend sterke serie. Om nog een kansje op handhaving te behouden moet Deportivo vanavond iets doen wat nog geen enkele club in La Liga dit seizoen gelukt is: Barcelona op de knieën krijgen. Voor de Catalanen is het duel van zondag de kampioenswedstrijd. 'We zullen met veel moed moeten spelen. Mentaal zijn we er klaar voor, we zullen een perfect duel moeten afwerken.'

Volgens Seedorf is er de laatste weken duidelijk sprake van progressie. 'Omdat we ons in een gecompliceerde situatie bevinden, moeten we niet al het werk dat we hebben verricht zomaar overboord gooien.'

Na het thuisduel met Barcelona speelt Deportivo La Coruña deze competitie nog tegen Celta de Vigo (uit), Villarreal (thuis) en Valencia (uit).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.