Seedorf: 'De Jong kreeg rust, Emanuelson deed het goed'

Clarence Seedorf is niet ontevreden met het 1-1 gelijkspel van AC Milan tegen Torino. De coach van de Rossoneri licht de rol van de Nederlanders eruit.

Tegen Torino bracht Seedorf Nigel de Jong als invaller, terwijl Urby Emanuelson wederom linksback was. 'Maar het was niet per se vanwege Nigel, hij heeft het namelijk goed gedaan. Het was omdat ik verwachtte dat we veel van afstand zouden kunnen schieten. Dat ligt Muntari en Montolivo beter', legde Seedorf na de wedstrijd uit. 'Bovendien was het een mooie gelegenheid om De Jong wat rust te gunnen. Hij is een goede speler, maar we hebben hem wel volledig fit nodig.'

Seedorf was te spreken over de aanvallende manier waarop zijn backs hun rol invulden. 'Ze hebben het goed gedaan. Zoals ik überhaupt verbeteringen heb gezien. Laten we ons ondanks het puntenverlies focussen op de positieve dingen.'

Waar Seedorf niet helemaal tevreden was over de eerste helft, was Milan na rust zeker de bovenliggende partij. 'Na rust hebben we meer geduld getoond. Om een goed georganiseerd team als Torino te bespelen heb je geduld nodig en moet je het zoeken op de flanken. Dat ging in de tweede helft beter.'

Emanuelson onderschrijft op de clubwebsite de woorden van zijn trainer. 'We hebben het redelijk gedaan vandaag, het enige wat we nalaten is het maken van de tweede goal. We zijn nu ruim twee weken bezig onder Seedorf en het gaat steeds beter. Die lijn moeten we doortrekken.'

Over zijn eigen spel was de voormalige Ajacied eveneens wel te spreken. 'Het gaat steeds beter. De trainer vroeg me in balbezit onze aanvallend ingestelde mensen te ondersteunen. Dat is redelijk gelukt.'

Over precies een week wacht Seedorf en Emanuelson een heet avondje in Napels, waar Napoli dan gastheer zal zijn. 'Dat wordt lastig', weet de linksback. 'We gaan ons nu op die wedstrijd richten.' Seedorf, De Jong en Emanuelson bezetten momenteel in de Serie A de negende  plaats. Napoli is derde.