Sébastien Haller, spits met slangenbloed

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 26ste speelronde is dat FC Utrecht-aanvaller Sébastien Haller.

Sébastien Haller, spits met slangenbloed

In een seizoen dat veel weg heeft van een slechte B-film, compleet met zwaaiende vuisten en een mysterieuze plundering van de clubkas, is bij FC Utrecht plots een acteur uit de A-categorie opgestaan. Nadat afgelopen zondag het elftal vaatdoeken dat voor AZ moest doorgaan met 6-2 was afgedroogd, riep de speaker de complete thuisploeg uit tot Man van de Wedstrijd. Niet geheel ten onrechte, maar toch was er één speler die nog net een beetje beter was dan de rest: Sébastian Haller. Frans, snel, sterk en gezegend met slangenbloed.

Tegen de Alkmaarders zette de spits zijn doelpuntentotaal in dit kalenderjaar al op negen, door achteloos twee strafschoppen te benutten. Hij gaapte er nog net niet bij. In de tweede minuut had de Fransman zijn ploeg al de weg naar victorie gewezen met een assist op maat voor de instormende Willem Janssen. Dat de huurling van AJ Auxerre ook nog een beetje kan voetballen, bewees hij zondag alleen al met de soepele wijze waarop hij de bal na een verre uittrap van Robbin Ruiter uit de lucht plukte.

Wat Haller óók is: pas twintig jaar. FC Utrecht lijkt een diamantje te hebben opgegraven. De credits gaan uit naar Didier Martel, de voormalige publiekslieveling in Stadion Galgenwaard die de club nu als scout op zijn landgenoot wees. Nog maar een paar weken geleden zat Utrechts technisch adviseur Co Adriaanse in Studio Voetbal en haalde hij zijn schouders op over de voor hem volslagen onbekende aanwinst. Zo snel kan het gaan. De grote onbekende ontpopt zich nu tot grote belofte.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.