Scorende Vejinovic helpt AZ aan oefenwinst op Udinese

AZ heeft zaterdagavond een mooie oefenzege geboekt op Udinese. In Italië maakte de Eredivisionist al voor rust het verschil: 1-2. Bij Udinese speelden met Bram Nuytinck en Stipe Perica twee oude bekenden uit de Eredivisie mee.

De Alkmaarders zaten in een flow in het laatste gedeelte van de voorbereiding. Met een knappe 3-0 overwinning op Málaga en winstpartijen op onder meer SC Cambuur (4-0) en competitiegenoot Willem II (2-1) reisde de ploeg met vertrouwen af naar Udine.

Dit betaalde zich na dertig minuten uit in de openingstreffer. Feyenoord-huurling Marko Vejinovic schoot een vrije trap dwars door de muur en verraste daarmee de keeper van Udinese. De nummer dertien van het afgelopen seizoen in de Serie A kreeg na de 0-1 meerdere kansen, maar het was AZ dat de voorsprong verdubbelde. Joris van Overeem was het eindpunt van een mooie aanval: 0-2.

In het tweede bedrijf kwamen Nuytinck (voormalig speler van NEC) en Perica (NAC Breda) in het veld en laatstgenoemde zorgde voor wat meer spanning in de wedstrijd. De spits benutte na tien minuten in de tweede helft een strafschop. AZ werd na de aansluitingstreffer teruggedrongen en zag Ron Vlaar met het hoofd de 2-2 voorkomen.

De club uit Noord-Holland kan het vertrouwen uit deze oefenwinst goed gebruiken voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In de eerste speelronde van de Eredivisie staat trainer John van den Brom met zijn manschappen tegenover PSV.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Ouwejan (66. Koopmeiners); Til (74. Helmer), Vejinovic, Van Overeem; Stengs, Weghorst (80. Friday), Jahanbakhsh (62. Dos Santos).