Scorende Uth laat Dortmund ontsnappen na rood Reus

Reacties

Borussia Dortmund blijft sukkelen in de Bundesliga. Op bezoek bij revelatie 1899 Hoffenheim kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor de thuisploeg bleef door de remise een mooie reeks in stand.

Scorende Uth laat Dortmund ontsnappen na rood Reus

Hoffenheim is dit seizoen samen met RB Leipzig de grote verrassing in de Duitse competitie. De nummer vier van de Bundesliga wachtte vrijdag een subtopper met nummer zes Dortmund. De ploeg van de piepjonge trainer Julian Nagelsmann (29 jaar) was het hele seizoen nog ongeslagen en behield die status ook in zijn vijftiende competitieduel. Dat had de ploeg mede te danken aan een bliksemstart in het duel met Dortmund.

Binnen drie minuten kon voormalig SC Heerenveen- en Heracles Almelo-spits Mark Uth zijn handen al in de lucht steken. De 25-jarige Duitser omspeelde doelman Roman Weidenfeller en schoot overtuigend zijn vijfde Bundesliga-treffer binnen: 1-0. Dortmund herstelde de schade echter snel. In de elfde minuut werkte Mario Götze op aangeven van Ousmane Dembélé pas zijn eerste competitietreffer binnen.

Sandro Wagner herstelde de voorsprong voor Hoffenheim alweer in de 21ste minuut. Twintig minuten later begonnen de problemen voor de bezoekers pas echt toen Marco Reus, de afgelopen weken de grote uitblinker bij BVB, zijn tweede gele kaart pakte en het veld moest verlaten. Pierre-Emerick Aubameyang was echter weer het goudhaantje bij Dortmund door vlak na de hervatting zijn zestiende Bundesliga-treffer van het seizoen en daarmee zijn honderdste treffer in dienst van Dortmund te maken.

Beide ploegen gebruikten de rest van het tweede bedrijf om op zoek te gaan naar een winnende treffer. Andrej Kramaric was daar in de slotfase nog het dichtst bij, maar er kwam geen winnaar in de Duitse subtopper. Hoffenheim is daardoor nu de nummer drie met 27 punten, Dortmund staat zesde met een punt minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.