Scorende Suárez draait warm voor WK

Reacties

Uruguay heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de laatste oefeninterland voor de start van het WK afgerekend met Oezbekistan. De Zuid-Amerikanen versloegen de voetbaldwerg in eigen land met 3-0. La Celeste kan nu afreizen naar Rusland.

Scorende Suárez draait warm voor WK

In tegenstelling tot andere landen, die inmiddels naar Europa zijn afgereisd, oefende Uruguay vrijdagnacht (Nederlandse tijd) gewoon nog in eigen land. Tegen Oezbekistan werd vertrouwen opgedaan in een sterke opstelling, met Edinson Cavani en Luis Suárez als blikvangers voorin. De twee spitsen van respectievelijk Paris Saint-Germain en Barcelona werden aan elkaar gekoppeld.

Laatstgenoemde kwam tot scoren tegen de Oezbeken. Suárez benutte tien minuten in de tweede helft een penalty. Het was zijn 51ste treffer in dienst van de nationale ploeg. Daar had de ex-spits van FC Groningen, Ajax en Liverpool nog geen honderd interlands voor nodig.

Voor de goal van Suárez had Giorgian de Arrascaeta al voor de 1-0 gezorgd. Verdediger José Giménez maakte laat in de wedstrijd de laatste treffer van de wedstrijd: 3-0. Voor Uruguay kan de trip naar Rusland nu beginnen. Op 15 juni treedt het land aan tegen Egypte, daarna wachten de groepsduels met Saoedi-Arabië (20 juni) en gastland Rusland (25 juni).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.