Scorende Klaassen helpt Werder Bremen naar Bundesliga-top

Davy Klaassen heeft vrijdagavond opnieuw zijn waarde getoond voor Werder Bremen. Met zijn tweede competitiegoal van dit seizoen had de Nederlander een behoorlijk aandeel in de overwinning op VfL Wolfsburg.

Werder Bremen
2 - 0
VfL Wolfsburg

Klaassen stond in het eigen Weserstadion tegenover één landgenoot. Wout Weghorst had een basisplaats bij Wolfsburg en kwam in de twaalfde minuut erg dicht bij de openingstreffer. De spits kon net niet bij de voorzet van Jérôme Roussillon en Werder-verdediger Niklas Moisander kwam met de schrik vrij, toen hij onder druk van Weghorst zijn eigen paal raakte.

Werder kwam hierna wat beter in de wedstrijd en nam tien minuten voor rust de leiding. De voorzet van Theodor Gebre Selassie kon maar half worden weggewerkt door Robin Knoche, waarna de instormende Klaassen raak schoot. Wolfsburg moest vervolgens in de achtervolging en kreeg in het restant ook nog wel wat mogelijkheden op de gelijkmaker. Die viel echter niet en vijf minuten voor tijd maakte Johannes Eggestein er na een goede aanval 2-0 van. Dat was de beslissing.

Voor Werder, dat prima aan het seizoen begonnen is, betekent dit de vierde overwinning in zeven competitiewedstrijden. De ploeg van Florian Kohfeldt staat op veertien punten; net zo veel als koploper Borussia Dortmund, dat nog wel een duel tegoed heeft en het zaterdag in eigen huis opneemt tegen FC Augsburg. Wolfsburg staat met negen punten zevende in de Bundesliga.