Scorende Ihattaren in de wolken: 'Ik ga ervan genieten met mijn moeder'

Reacties

Mohamed Ihattaren zei het vorige week al nadat hij tegen SC Heerenveen in de basis mocht beginnen: 'De oude Mo komt snel terug en vandaag voelde ik die al een beetje. Dus oppassen.' In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht kon hij die woorden tot grote blijheid bevestigen: Mo is back.

Scorende Ihattaren in de wolken: 'Ik ga ervan genieten met mijn moeder'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Ihattaren maakte op zeer fraaie wijze de 2-0 tegen FC Utrecht. Met een schot in de kruising scoorde hij tegen de club waar hij vorig jaar in Stadion Galgenwaard nog een prachtig eerbetoon kreeg van de fans. Na het overlijden van zijn vader werd Ihattaren bij FC Utrecht - PSV een hart onder de riem gestoken. 'Tegen FC Utrecht, dat geeft wel een speciaal gevoel na vorig jaar. Daar wil ik de fans nogmaals voor bedanken', blikte Ihattaren zondag terug op dat moment.

Inmiddels, ruim een jaar verder, kan Ihattaren concluderen dat hij een moeilijk hoofdstuk heeft afgesloten. 'Mijn lach is weer terug en die goal had ik hard nodig. Het is speciaal en er is veel gebeurd. Mo is terug. Dat heb ik vorige week al verteld. Ik voel me fit, ik voel me top en dat zie je terug in mijn spel. Daarvoor wil ik iedereen bedanken: trainers, spelers. Iedereen heeft me geholpen', zei hij voor de camera van de NOS.

Na zijn goal ging Ihattaren naar coach Roger Schmidt toe: 'Ik praat veel met hem en hij houdt me scherp. Hij laat me zien hoe het profleven eruit ziet en zorgt ervoor dat ik elke training honderd procent geef. Hij is heel hard en eerlijk geweest. Op tijd slapen, goed eten, dat soort dingen: ik moet ook buiten het veld honderd procent geven. Daarvoor wil ik hem bedanken. Hij zei: "Ik heb je vorig jaar gevolgd, laat het ook maar een keer onder mij zien".'

Met de 2-0 maakte Ihattaren zijn eerste goal sinds 21 december 2019 tegen PEC Zwolle. Iets wat hem naar eigen zeggen een heerlijk gevoel geeft: 'Ik ga zo lekker naar huis en ga ervan genieten met mijn moeder.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.