Schmidt erg blij met Ihattaren: 'Zijn beste wedstrijd onder mijn leiding'

Reacties

Roger Schmidt is een zeer tevreden trainer na de overtuigende zege van PSV op Omonia Nicosia. De Duitser sprak van een perfecte dag voor de Eindhovenaren.

Schmidt erg blij met Ihattaren: 'Zijn beste wedstrijd onder mijn leiding'
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
Omonia Nicosia
Omonia Nicosia

'Een heel goede wedstrijd, ook van de spelers die weinig gespeeld hebben. Drie weken geleden lagen we er bijna uit, nu zijn we zelfs de koploper', begint Schmidt bij FOX Sports. 'We hebben mentaliteit getoond. Ook de wissels. Zij stonden er toen ze nodig waren.'

De oefenmeester was ook bijzonder te spreken over het optreden van Mohamed Ihattaren, die een hectische periode achter de rug heeft. 'Mo speelde heel erg goed. Misschien was het wel zijn beste wedstrijd sinds ik hier ben. Hij maakte goede beslissingen aan de bal, maar ook bij balverlies werkte hij hard en was hij altijd betrokken in de tactiek. Het was een erg goede wedstrijd, daar ben ik blij mee', aldus Schmidt.

'Het was tot nu toe niet het makkelijkste seizoen voor Mo. Maar voor jonge spelers zijn de moeilijke tijden soms belangrijker dan de makkelijke tijden. Ik hoop dat hij nu zo doorgaat', vertelt de PSV-coach, die tegen Omonia de nodige spelers rust gaf.

'Het grote aantal wedstrijden is pittig voor ons, omdat we fysiek niet op de top van ons kunnen zitten. Vijf wedstrijden in twaalf dagen, het is een vermoeiende periode voor de spelers, vanavond was een perfecte avond omdat we bij een aantal spelers wat energie konden sparen.'

UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.