Scorende Hoever kent flitsend begin van nieuw Championship-seizoen

Reacties

Ki-Jana Hoever wordt, net als vorig seizoen, door Wolverhampton Wanderers verhuurd aan Stoke City. Zaterdag kende de Nederlander een uitstekende start van het nieuwe voetbaljaar: zijn eerste doelpunt én eerste overwinning zijn binnen. 

Scorende Hoever kent flitsend begin van nieuw Championship-seizoen
© Pro Shots
Stoke City
Stoke City
4 - 1
Rotherham United
Rotherham United

Hoever (21) had een basisplaats in de competitiewedstrijd tegen Rotherham en zorgde in de vijfde minuut voor het eerste Stoke-doelpunt van dit Championship-seizoen. Na een voorzet van Josh Laurent bedacht de verdediger zich geen seconde en met een knappe volley opende hij de score. Daarmee legde Hoever de basis voor de uiteindelijke 4-1 overwinning van Stoke.

Voor Hoever betekende het doelpunt van zaterdag zijn vijfde goal in het shirt van Stoke. In het vorige seizoen, dat voor de verdediger begon bij PSV maar halverwege verderging in het Britannia Stadium, opende hij zijn account met een dubbelslag tegen Blackburn Rovers. Dankzij die goals won Stoke toen met 3-2. Hierna scoorde Hoever ook nog tegen Middlesbrough (1-1) en Coventry City (0-4 zege).

Stoke eindigde in het afgelopen seizoen op een zeer teleurstellende zestiende plek in het Championship. The Potters zijn zaterdag begonnen aan hun zesde opeenvolgende seizoen op het tweede niveau van Engeland en hopen zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar de Premier League, waar zij tussen 2008 en 2018 in actief waren. Hoever wil daar graag zijn steentje aan bijdragen en is in ieder geval goed uit de startblokken gekomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.