Hoever beleeft heerlijke avond met eerste dubbelslag ooit als prof

Reacties

Ki-Jana Hoever heeft vrijdag een bijzondere avond beleefd. De verdediger van inmiddels Stoke City scoorde twee keer tegen Blackburn Rovers en bezorgde zijn ploeg daarmee drie punten: 3-2.

Hoever beleeft heerlijke avond met eerste dubbelslag ooit als prof
© Pro Shots
Stoke City
Stoke City
3 - 2
Blackburn Rovers
Blackburn Rovers

Hoever begon dit seizoen bij PSV, dat de verdediger voor een seizoen zou huren van Wolverhampton Wanderers. De Nederlands jeugdinternational kwam na een teleurstellend begin echter al snel nauwelijks meer aan spelen toe, waardoor in januari werd besloten om vervroegd terug te keren naar Engeland. Wolverhampton verhuurde Hoever vervolgens aan Stoke City.

In het Championship probeert Hoever het goede gevoel terug te krijgen en de wedstrijd die hij vrijdag speelde tegen Blackburn, getraind door Jon Dahl Tomasson, zal daar zeker aan bijdragen. Hoever zette Stoke na 23 minuten op voorsprong, door op aangeven van Dwight Gayle binnen te schieten, en zorgde vlak voor rust met een vliegende kopbal ook nog eens voor de 2-0.

Twee keer scoren in één wedstrijd: dat had Hoever in zijn professionele loopbaan nog nooit eerder gedaan. Zijn laatste goal dateerde van 25 september 2019, toen hij namens Liverpool trefzeker was in het League Cup-duel met MK Dons. Het was daarna bij die ene goal als profvoetballer gebleven, maar vrijdag was het tegen Blackburn dus zomaar opeens twee keer raak.

Met zijn dubbelslag was Hoever goud waard voor Stoke, want na de 3-0 van Tyrese Campbell kwam Blackburn nog terug tot 3-2. Daar bleef het bij en dus waren de felicitaties voor Hoever. Stoke staat dertiende in het Championship; Blackburn is de nummer vier van de ranglijst. Voor de ploeg van Tomasson is dit erg vervelend puntenverlies in de strijd om promotie naar de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.