Scorende De Roon verzorgt inleiding voor Ilicic-show in Verona

Marten de Roon heeft zondagmiddag zijn eerste doelpunt van dit seizoen gemaakt. De Oranje-international opende namens Atalanta Bergamo de score tegen hekkensluiter Chievo en legde daarmee de basis voor een ruime zege.

Chievo
Chievo
1 - 5
Atalanta Bergamo

Chievo won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en staat door een puntenstraf op -1 in de Serie A. Kort voor de interlandbreak werd hoofdtrainer Lorenzo D'Anna ontslagen en Giampiero Ventura nam het stokje van hem over. De voormalige bondscoach van Italië beleefde zondagmiddag een debuut om snel te vergeten.

Na ruim twintig minuten kwam Atalanta op voorsprong. De Roon schoof een afgeslagen bal binnen en maakte zo zijn vijfde doelpunt ooit (zoals gezegd zijn eerste van dit seizoen) in de Serie A. Daarmee evenaart de Nederlander zijn totaal uit de Eredivisie: in de vaderlandse competitie maakte De Roon ook vijf treffers. In Italië had de middenvelder elf duels minder nodig voor dit aantal dan in Nederland.

Drie minuten na de openingstreffer maakte Josip Ilicic de 0-2 en vijf minuten voor rust kreeg Chievo-verdediger Federico Barba zijn tweede gele kaart. Met een man minder zat een comeback voor Chievo er niet in en Ilicic schoot al na een paar minuten in de tweede helft de 0-3 binnen, voordat hij op aangeven van Robin Gosens (ex-Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo) zijn hattrick compleet maakte.

Gosens zelf pikte met een knap schot uit een moeilijke hoek ook nog een goaltje mee in het doelpuntenfestijn, voordat Valter Birsa met een benutte strafschop de eer redde voor Chievo. Voor Atalanta betekent de ruime overwinning in Verona pas de tweede competitiezege van het seizoen. De Roon én vleugelverdediger Hans Hateboer deden bij de bezoekers van begin tot eind mee.

Parma
Parma
0 - 2
Lazio
Lazio

Lazio staat na negen speelronden knap derde in de Serie A, al kunnen de Romeinen later deze zondag weer worden ingehaald door Internazionale. Inter speelt om 20.45 uur de stadsderby tegen AC Milan. Lazio won vanmiddag met 0-2 van Parma, dankzij een benutte strafschop van Ciro Immobile en een treffer uit een counter van Joaquín Correa. De Romeinen hebben nu twee punten meer dan Inter.

Frosinone
Frosinone
3 - 3
Empoli
Empoli

Eerder op de zondag zorgden Frosinone en Empoli al voor spektakel in een doelpuntrijk gelijkspel. Als invaller deed Rai Vloet aan de kant van de thuisploeg 25 minuten mee; op het moment dat hij het veld betrad stond Frosinone nog met 3-2 voor. Salih Ucan zorgde even later voor de gelijkmaker en dat bleek het slotakkoord te zijn. Vloet is nu vier keer ingevallen bij een competitieduel van Frosinone in de Serie A en hoopt snel zijn basisdebuut te mogen maken.