Scorende Brenet: 'Dit is waarom Hoffenheim mij heeft gehaald'

Joshua Brenet doet naar eigen zeggen waarvoor hij is gehaald door 1899 Hoffenheim. De 24-jarige vleugelverdediger maakte zaterdag alweer zijn derde treffer in Duitse dienst en droeg daarmee bij aan een 4-0 zege op VfB Stuttgart, dat al vroeg in de wedstrijd met tien man kwam te staan.

Brenet, eerder al trefzeker in het Bundesliga-duel met Hannover 96 (1-3 zege) en het bekerduel met 1. FC Kaiserslautern (1-6 zege), opende vlak na rust de score uit de rebound. De van PSV overgekomen back deed er nuchter over. 'Dit is een van de redenen waarom Hoffenheim me heeft gehaald, ze weten dat ik ook aanvallende kwaliteiten heb en belangrijk kan zijn voor het team met assists en doelpunten. Dat is wat ik wil doen voor het team', zei Brenet na afloop bij FOX Sports.

Aan die opdracht voldoet Brenet, in zijn tijd bij PSV goed voor vier goals in 150 officiële duels, prima. Tegen Stuttgart leverde hij ook zijn eerste assist bij de 2-0 van Joelinton. Desondanks is hij nog geen onbetwiste basisspeler voor trainer Julian Nagelsmann. 'Het gaat met ups en downs, soms speel je en soms niet. Maar ik heb het naar mijn zin. De ploeg en de trainer zijn goed, Hoffenheim is oké. Natuurlijk wil ik meer spelen, maar je moet gewoon op je kans wachten.'

De openingstreffer van Brenet was het begin van een sterk eerste kwartier na rust, waarin Hoffenheim in rap tempo uitliep naar de 4-0 eindstand en zo de vierde competitiezege van het seizoen boekte. Nagelsmann had er in de kleedkamer ook op gehamerd in de tweede helft beter uit de startblokken te komen. 'De trainer sprak ons toe dat we er meer voor moesten doen. In de tweede helft waren we vanaf minuut één actief en we scoorden direct. Dat was zeker een wake-up call.'