Brenet grijpt hoofdrol na bizarre rode kaart Stuttgart

Joshua Brenet heeft zaterdagavond een hoofdrol gespeeld in de 4-0 overwinning van 1899 Hoffenheim op VfB Stuttgart. Die laatste club speelde bijna de hele wedstrijd met een man minder.

1899 Hoffenheim
4 - 0
VfB Stuttgart

Emiliano Insúa maakte namelijk niet bepaald reclame voor zichzelf. De Argentijn vond het een goed idee om na acht minuten zijn noppen in het gezicht van Pavel Kaderabek te planten. De karatetrap ontging de arbitrage niet en dus werd de linksback met rood van het veld gestuurd.

Met tien man haalde Stuttgart de rust nog met 0-0, maar in de tweede helft liep Hoffenheim eenvoudig uit naar een ruime overwinning. Brenet brak in de 48ste minuut de ban door raak te schieten uit de rebound van een poging van Reiss Nelson. Uit een scherpe voorzet van diezelfde Brenet nam Joelinton de 2-0 voor zijn rekening.

Vervolgens ging het snel. In een tijdsbestek van amper vier minuten schoot Ishak Belfodil twee keer raak. Na de 4-0 nam Hoffenheim wat gas terug en werd er niet meer gescoord. De ploeg staat op een gedeelde zevende plaats, Stuttgart is hekkensluiter.