Scorende Botman draagt bij aan monsterzege Newcastle

Newcastle United heeft Sheffield United op Bramall Lane vernederd. De club van basisspeler Gustavo Hamer kreeg liefst acht goals om de oren in wat voor Sheffield United een van de zwakste Premier League-wedstrijden in de clubhistorie zal zijn geweest.

Sheffield United
0 - 8
Newcastle United

Bij Newcastle stond er zondag best wat druk op. De club die vorig seizoen nog als vierde eindigde in de Premier League had slechts zes punten gepakt in de eerste vijf wedstrijden. In Sheffield viel plotseling alles op zijn plek voor het team van Eddie Howe. Binnen 35 minuten liepen de bezoekers uit naar een 0-3 voorsprong, met dank aan Kieran Trippier, de koning van de spelhervattingen bij The Magpies.

Nadat Sean Longstaff op aangeven van Anthony Gordon voor de 0-1 had gezorgd, was Trippier als aangever belangrijk bij de 0-2 en de 0-3. De lange linksback Dan Burn kopte uit een corner van de Engels international raak bij de tweede paal. Enkele minuten daarna hielp Trippier een andere collega-verdediger aan een goede kopkans. Uit een vrije trap van de rechtsback kopte Botman de bal knap de verre hoek in: 0-3.

Het ging van kwaad tot erger voor Sheffield United. De promovendus werd een speelbal voor Newcastle. Callum Wilson maakte in de 56ste minuut de 0-4, het doelpunt waarbij Trippier zijn derde assist van de wedstrijd liet noteren. Via Gordon en Miguel Almiron liep Newcastle uit naar 0-6. Howe wisselde vervolgens onder anderen Trippier en Wilson, maar met het naar de kant halen van een paar smaakmakers verdween de aanvalslust niet.

Bruno Guimarães was in de 73ste minuut verantwoordelijk voor de 0-7 en de ingevallen Alexander Isak bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-8. Zo scoorde Newcastle niet alleen acht keer, er waren ook acht verschillende doelpuntenmakers. Dat was historisch.